top of page

VALENCIÀ INFANTIL

Nanos i gegants

El 9 d'octubre és el Día de la Comunitat Valenciana i commemora l'entrada a la ciutat de València de les tropes catalanoaragoneses comandades pel rei Jaume I l'any 1238. Pocs mesos després Jaume I va donar els Furs de València a la ciutat, que proclamaven la fundació del nou Regne de València. Actualment aquesta celebració consta de nombrosos actes: recitals poétics d'escriptors valencians com Vicent Andrés i Estellés, Joan Fuster, Pepa Guardiola, Isabel Clara Simó, representacions d'obres de teatre, concerts de música de cantautors valencians com Raimon, Ovidi Montillor i també de grups com Zoo, Diluvi, Pau Alabajos. Als carrers es ballen danses, hi ha correfocs, colles de dolçainers i tabaleters acompanyant als nanos i gegants per les cercavilles... Al nostre poble el 9 d'octubre l'associació Ballant en Rogle s'encarrega d'aquesta tradició i fa una cercavila  des de la Plaça de Dalt al parc 9 d'octubre. Per aixó, al nostre col·legi, els xiquets d'infantil podrán descubrir a qui representen aquests nanos i gegants, ballar dances i aprendre cançons entre altres activitats per tal d'apropar-se a la nostra festa que fa part de les nostres tradicions i la nostra cultura.

Aquests any treballarem  els malvats dels contes i portarem un barret d'aquests personatges.

XXI Trobada Monovar 2018

Este Diumenge, 22 d'abril va ser la Trobada d'Escoles en Valencià a Monòver. Va ser un dia emocionant on xiquets i xiquetes, mestres i families van gaudir dels nanos i gegants, danses, tallers... Ací us deixem una bona mostra de la participació del nostre centre amb el taller de gots de diferents animalets que va ser un èxit.

També del contacontes a càrrec del grup Ca'la'Bassa. I tot amenitzat pel concert de Marcel el Marcià. En finalitzar la jornada els xiquets i xiquetes representants del nostre col·legi van muntar a arreplegar els records de La Trobada.

Un dia inblidable!! Gràcies a tots i a totes per fer-lo possible!!

Infantil - Primer Premi Infantil 4 anys, "La tortuga viatjera.

 Pincha aquí para leer el cuento

               SAMBORI

 

Savis imaginant infantil

Los alumnos y alumnas de infantil recogiendo los premios por sus creaciones literarias en valencià. 

bottom of page